четвер, 31 травня 2018 р.

1 червня - Міжнародний день захисту дітей та Всесвітній день батьків

Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно 1 червня. У цей день світова спільнота закликають прислухатися до потреб дітей і особливу увагу приділити тим, хто з яких-небудь причин залишився без опіки рідних і близьких.
День захисту дітей служить додатковим нагадуванням дорослим про проблеми дітей. Йдеться про дотримання їх прав на життя, свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок та дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці.
У Міжнародного дня дітей є прапор. На зеленому тлі, що символізує ріст, гармонію, свіжість і родючість, навколо знака Землі розміщені стилізовані фігурки – червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, – це символ нашого спільного дому.
Також 1 червня відзначається ще одне нове свято на нашій планеті – Всесвітній день батьків (Global Day of Parents). Це свято заснували на 66-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2012 року. Всесвітній день батьків був проголошений як щорічне свято, яке відзначатиметься «в честь батьків у всьому світі» в перший день літа – 1 червня, починаючи з 2013 року.

Нехай же серця наших діточок наповнюються радістю, спокоєм, та любов'ю!!! Миру та злагоди Вашому дому!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар